Vad är PG och VG för en e-juice?

När det är komplicerat att säga, använder vi en förkortning…här kommer propylenglykol att vara “PG”. Det är en komponent som har funnits i många år i många branscher (mat, läkemedel, underhållning, Textil…) och anses vara låg toxisk hos människor enligt National Institute for research and safety i för dig som ska köpa e-juice via Vape.se dess toxikologiska register.

Vegetabilisk glycerin VG
Vegetabilisk glycerin är en polyol (förening för tillverkning av mat sötningsmedel, mycket lite giftigt och mindre värme än socker). Vegetabilisk glycerin är en transparent, viskös och luktfri vätska, men med en lite söt smak. Det kommer främst att finnas i olika branscher som läkemedel, kosmetika eller mat.
Vad exakt är det ?

Frågan om att någon vaper alltid uppstår när den börjar i den elektroniska cigaretten: vad är PG VG-förhållandet ?

Det är PG som kommer att främja “träffen” (halskontraktion), så ju större koncentrationen av PG desto större är känslan i halsen. Detta är känslan som eftersträvas av en tidigare rökare. PG kommer också att ha egenskapen att återställa aromen mycket bra för att få tydliga och exakta smaker. Tvärtom, även om aromen kommer att sticka ut bra med PG, kommer du snabbt att ha en torr vape som kräver lite vegetabilisk glycerin för att göra den mer rund och girig.

I e-cigaretten är det vegetabilisk glycerin VG som producerar mer ånga med en lite söt smak. Viskositeten hos denna komponent tenderar emellertid att slita ut de vekar som används i elektroniska cigaretter snabbare. Till skillnad från propylenglykol kommer vegetabilisk glycerin inte särskilt att främja parfymer men den här gången produktionen av ånga. Det låter dig också ge en rund och girig rendering till din smak för att undvika att vara för monotont och tröttnar på det snabbt.

Förhållandet du väljer kommer inte att förändras om du vapar med eller utan nikotin.
Vad är skillnaderna ?

Vad är PG och VG för en e-vätska ?

Som framgår är PG och VG 2 element som verkar motsätta sig varandra men som faktiskt kompletterar varandra i praktiken (och i din flaska !)

Propylenglykol PG kommer att främja aromer och slå, vilket ger en liten mängd ånga men kan skapa läckageproblem relaterade till dess höga fluiditet.

Vegetabilisk glycerin VG, under tiden, kommer att minska känslan av parfymer och hit, kommer att producera stora moln men kan skapa problem med torr träff (motstånd som inte längre är näring nog).

Du måste välja ditt PG VG-förhållande enligt din e-cigarett. För dem som skulle ställa frågan, kan vi lägga till vatten i e vätska i sin elektroniska cigarett, antingen genom utspädning av smak eller för att göra besparingar.
Hur väljer du din kurs ?

Atomizer kommer att diktera förhållandet du kan vape.

Om du vill spraya en stark blandning av vegetabilisk glycerin vg, kommer det att vara nödvändigt att se till att den finfördelare du använder kan tåla det i stor utsträckning. Faktum är att dess mer viskösa natur gör att den tenderar att “foule” snabbare motstånd och strängar. Och för orekonstruerade strängar som är lite små blir vätskepassagen svårare och kan orsaka det välkända fenomenet “torrt slag “(uppvärmning av strängen när den inte har någon vätska).

Du kan köpa bra ejuice, här, klicka här, se här, se mera, hos dessa butiker. Dem säljer bra ejuice för alla olika smaker, vilket uppskattas av många!

Omvänt, om du vill spruta en stark PG-blandning, måste du kontrollera att ditt material är väl lämpat, det tenderar att skapa läckor på din tank på grund av sin stora flexibilitet. Se upp för luftflödet !

Här har du bra e-cigg och ecigaretter

För dig som önskar hårdvara, så tycker vi att dessa varumärken sticker ut för att vara det bästa på marknaden, Aspire, Eleaf, GeekVape, Innokin, Joytech, Lost Vape, MLife, Peoplesmoker, Sigelei, Smok, Suorin, Uwell, Vaporesso, Voopoo och Wismec. Dessa är alla kända tillverkare utav e-cigg och ecigaretter, som vi tycker du bör testa!

Om du är osäker är det alltid bättre att lämna med ett 50/50-förhållande som lätt kan passa alla elektroniska cigarettmaterial.
Vilken hastighet att välja för din elektroniska cigarett ?

Beroende på materialet, som vi just har sett, kommer det att finnas en idealisk dos för din elektroniska cigarett. Flera kriterier beaktas när du väljer din eliquid: öppningen av vätsketanken, lufttankens öppning, bomullens eller vekens storlek och intensiteten i ditt motstånd.
Så låt oss se vilken dos vi rekommenderar enligt ditt elektroniska cigarettmaterial ! Om du inte har din e-cigarett ännu, börja med att välja din e-cigarett baserat på din profil. Alltid beroende av nikotin, galen för smak eller cloud Hunter, ta en modell som ser ut som du !

För nybörjare Kit

För Kit nybörjare, vi råder dig att använda 80pg / 20vg eller 70pg / 30vg. oftast har denna typ av material små motstånd, därför har små flytande ankomster. Dessutom är denna typ av material predisponerad för användning av en tidigare rökare, en hög andel PG kommer att främja aromer och kommer att vara idealisk för att stärka en bra känsla i halsen. Du kan välja en stark e-vätska i PG oavsett om du vape med eller utan nikotin !

För MTL clearomizer

En MTL clearomizer kännetecknas av en känsla av intensiva dofter och ett minskat luftintag som kommer att innebära under din inspiration att automatiskt öka vätskan i ditt motstånd. Med den här funktionen rekommenderar vi dig att använda en mellanliggande andel av 70PG/30vg eller 50pg / 50vg.

För Subohm Clearomizer

Subhomförstärkaren är bland annat avsedd att göra stora moln och kommer i allmänhet att ha ett större motstånd som möjliggör större vätskeretention. Vi rekommenderar att du använder 50PG / 50vg eller 30pg / 70vg att ha en bra balans mellan en vätska med liten viskositet och stora moln.

Källor: Bab, Alla Bolag, Trustpilot, Wikipedia, Försvarsmakten, Polisen, Twitter, Facebook, Instagram, Hitta, Eniro.